Anne Suomi Anne Suomi  
Etusivu
Mindfulness Mindfulness Mindfulness
Taiji
Tre menetelmä Tre-menetelmä
Yhteystiedot
Linkit Linkit
Yhteystiedot Etusivu Taiji Tre Tre

Hyvä ihminen tarkoittaa sitä, että olet hyvä elämää kohtaan. Hyvää on kaikki se, joka vie elämää eteenpäin.

- Taiji-opettajani, mestari Rein Siim -

 

Vanha Yang-tyylin Taiji

Taiji on ihmisen bioenergiaa voimistavaa terveysliikuntaa, joka tuottaa harjoittajalle tavatonta mielihyvää. Se on kuin vastakohta suorittavalle, puuskuttavalle tavalle eikä harjoitus aiheuta rasitusta. Taiji sopii kaikille: sairauksista toipumiseen ja joissakin tapauksissa myös leikkauksen jälkeen, oman toipumisen edistämiseen. Taiji sopii myös monille fyysisesti jollain tavalla vammautuneille ja sydäntautipotilaille.

Säännöllisesti harjoitettuna, Taiji lisää sekä fyysistä että henkistä voimaa-siitä hyötyy sekä keho että mieli. Länsimainen lääketiede pitää Taijin harjoittamista yhtenä parhaimmista keinoista sairauksien ehkäisemiseksi ja terveyden edistämiseksi. Tämä johtuu lajin miellyttävyydestä ja Taijita suositellaankin paremman terveyden, suuremman onnen ja onnistuneemman elämän saavuttamiseksi. Taijin avulla voimme pysysä nuorena ja terveenä, parhaimmillaan se lisää myös tunne-elämän taspainoa.

Taijille on tyypillistä ääretön hitaus, liikkeen jatkuvuus ilman keskeytyksiä ja taukoja ja keskittynyt tietoisuus siitä, mitä missäkin vaiheessa tehdään. Vartalo on koko ajan rentoutunut ja kaikissa liikkeissä syntyy pyöreitä kuvioita. Hengitys liittyy olennaisesti liikkeeseen koko harjoituskuvion ajan. Tietoisella hengittämisellä pystyy rauhoittamaan itsensä ja oikealla hengitystavalla on suuri vaikutus kehon ja mielen toimintaan.Harjoituksen aikana hengitys tukee liikettä ja liike puolestaan vahvistaa hengitystä.

Taijiharjoittelu tyynnyttää ja rauhoittaa mieltä ja edistää tehokkaasti nukahtamista. Taijin avulla keho pysyy hyvässä kunnossa ja erinomainen kunto on parhaita takeita sairauksia vastaan. Samalla mieli rauhoittuu.

Harjoitus opettaa meitä olemaan läsnä tässä hetkessä, tuntemaan mitä tapahtuu juuri nyt ja juuri se on huomattavan tärkeää mielenterveydelle. Menneisyyden pohtimiselle tai tulevaisuuden murehtimiselle ei harjoittelun aikana löydy paljonkaan sijaa.

Taiji